Team Song in Joure

Gepubliceerd op 2 oktober 2023 om 09:24

Na een intensieve aanloop van enkele weken samen met zangcoach Monique Hendriks-Kee begaven we ons op avontuur richting het noorden voor een TeamSong met 150 gedreven medewerkers van de gemeente Joure. Onze klant had één wens: een onvergetelijke teambuildingsessie waarbij iedereen actief betrokken zou zijn. En dat allemaal binnen een lunchpauze van slechts een uur! TeamSong was het antwoord op die uitdaging.

Samen met onze klant kozen we een bekend nummer van Ramses Shaffy, eentje met een speciale boodschap voor het team. Niet veel nummers eindigen met die krachtige zin 'Niet zonder ons', laat staan veertien keer herhaald! Dat nummer leren betekent samenwerken, goed naar elkaar luisteren en vooral lekker improviseren. Stap voor stap oefenen we het in; elke nieuwe regel is een frisse start.

In eerste instantie wilden we binnen repeteren en daarna buiten, op het marktplein van Joure, schitteren met publiek. Helaas strooide het weer roet in het eten. En alsof dat nog niet genoeg was: toen we vroeg aankwamen om het geluidssysteem en de speakers op te zetten, bleek de raadszaal nog bezet te zijn. Gelukkig wist Mo, onze doorgewinterde professional, dit probleem binnen een kwartiertje op te lossen. Wat een vakvrouw!

Bij de start van de sessie verdeelden we de zangpartijen van ons arrangement over drie groepen. Door ritme, tekst en zang stimuleerden we de deelnemers om hun hoofd leeg te maken en hun lijf de leiding te laten nemen. Hoezo comfortzone?

 

Het was fantastisch om te zien hoe de gezichten van onze deelnemers tijdens het zingen drie emoties laten zien:

  1. Dit is geweldig,
  2. Wow, we doen allemaal mee, en
  3. Oei, het is best spannend om zelf mee te doen.

 

Het resultaat? Een geweldige video, vooral die close-ups waar collega's elkaar in de ogen kijken en bij elkaar steun zoeken. Helaas is de video nog niet vrijgegeven, maar wie weet komt dat nog!

 

Onze klant was niet alleen aangenaam verrast, maar ook uitermate tevreden over hoe vlekkeloos alles verliep, vooral de actieve betrokkenheid van het hele team. Voor haar was dit de allereerste sessie met de hele afdeling, en ze stuurde me een bericht: 'Alleen positieve geluiden gehoord!'

 

Na afloop dook ik lekker in bad om helemaal tot rust te komen. Wat een voldaan gevoel na zo'n geweldige dag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.